ΚΟΝΙΑΡΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

ΓΙΑ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΙΧΙΕΣ

1. Η κινητή εργασία που φορέσατε είναι εργασία ακριβείας με σωστή εφαρμογή και, ανατομικότητα και είναι προορισμένη να λειτoυργήσει για αρκετά χρόνια χωρίς προβλήματα.

2. Οι οδοντοστοιχίες απαιτούν ένα χρονικό διάστημα για να προσαρμοστούν στο στόμα, από 1 μέχρι 3 μήνες. (Ανάπτυξη νευρoμυικού μηχανισμού).

3. Τις πρώτες 5-10 μέρες πρέπει να φοράτε τις οδοντοστοιχίες­ συνέχεια για να τις συνηθίσετε. Στην αρχή μπορεί να ερεθίσουν (να χτυπήσουν) τα ούλα σε μερικά σημεία. Αν συμβεί αυτό είναι απαραίτητο να επισκεφθείτε τον οδοντίατρο για τις απαιτούμενες διορθώσεις.

4. Μετά. από κάθε γεύμα ξεπλύνετε τις οδοντοστοιχίες και το στόμα με νερό. Πριν τον ύπνο, το βράδυ, καθαρίστε σχο­λαστικά τις οδοντοστοιχίες με μια μαλακή οδοντόβουρτσα σε όλες τις επιφάνειες και τα άγκιστρα, αν υπάρχουν, με κοινό σαπoύνι. Χρησιμοποιείτε κατά καιρούς τα ειδικά­ καθαριστικά. Βουρτσίστε επίσης τα φυσικά σας δόντια με οδοντόκρεμα και τρίψτε απαλά τα ούλα σας στις περιοχές που εφάπτονται, με τις οδοντοστοιχίες.

5. Μετά τις πρώτες μέρες της προσαρμογής καλό είναι να βγάζετε τις oδoντoστoιxίες την ώρα του ύπνου για να αιματώνονται καλύτερα τα ούλα. (Προσοχή: Να τις τοποθετείτε πάντα σε νερό για να μη χάνουν την υγρασία τους).

6. Στην αρχή μασάτε απαλά την τροφή σε μικρές μπουκιές. Μη τρώτε σκληρές τροφές μέχρι να συνηθίσετε τις οδοντοστοιχίες. Μη μασάτε τσίχλα διότι κολλάει στο υλικό των οδοντοστοιχιών.

7. Επισκεφθείτε τουλάχιστο μια φορά το χρόνο τον οδοντίατρο για έλεγχο της εργασίας. Πρέπει να γνωρίζετε ότι με την πάροδο τoυ χρόνου τα ούλα ατροφούν (πέφτουν) και xρειάζεται επανεφαρμογή (γέμισμα) των oδoντoστoιχιών.